Baklava

Ingrediënten

+ -
print

Nodig:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    Laat het filodeeg goed afgedekt met een stuk huishoudfolie en een schone theedoek tegen het uitdrogen in 2-3 uur ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  3. Hak de , de en de grof en schep ze met de door elkaar.
  4. Smelt de .
  5. Bestrijk een ovenschaal van ca. 15 x 25 cm.
  6. met de gesmolten boter.

    Bereidingswijze:
    Halveer de vellen filodeeg.
  7. Leg 1/3 deel van het velletje voor velletje in de schaal en bestrijk elk velletje met gesmolten .
  8. Verdeel er de helft van het notenmengsel over.
  9. Leg er weer 1/3 deel op.
  10. Verdeel daar de rest van het notenmengsel over.
  11. Leg dan het laatste 1/3 deel deeg bovenop.
  12. Bestrijk elk velletje met .
  13. Sprenkel er wat over en snijd de baklava in vierkantjes.
  14. Bak de baklava ca. 35 minuten in een voorverwarmde oven tot hij bruin is.
  15. Verwarm intussen de met het , het en 1/2 deciliter .
  16. Neem de baklava uit de oven en schenk er de helft van de stroop over.
  17. Laat dit ca. 20 minuten staan en schenk er vervolgens de rest van de stroop over.

    Laat de baklava minstens 4 uur staan zodat de smaak goed kan intrekken.
25
25
25

Variaties op Baklava

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Baklava
VariatieAantalGang
Baklava9Nagerechten
Baklava flapjes1Hapjes
Baklava met arbikozen en amandelen1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen, walnoten, pistachenoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (12)

Baklava heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 12 recensies
RESET

Waar vind je zo'n gluten vrij deeg, want ik ben het nog niet in de winkel tegen gekomen.
Els 8 mei 2013
De baklava is gelukt, nu moet de buurt hem nog keuren. Bedankt!
Diny 14 juli 2012
We hebben buurtfeest vanavond met recepten uit verschillende landen. Had een ander recept van baklava, maar die ligt intussen in de container. Nu staat deze in de oven en lijkt beter te gaan. Ben beni... Lees reactie
Diny 14 juli 2012
Mijn filodeeg wordt heel hard en knapperig. Dit maar na 10 minuten in de oven? Ligt dit aan de deeg of doe ik iets niet goed?
Mike 28 april 2012
Het recept is beetje moeilijk maar het is heerlijk! Ik ga het zeker vaker maken! Wesley
Wesley 15 maart 2012
Wij mogen het niet meer maken, want het is niet lang houdbaar :( Dat vinden wij heel jammer :( xxx
Sacha, Laura en Judith 1 februari 2012
We zijn al bijna klaar en het ruikt al heerlijk, bedankt voor het recept!
Sacha, Laura, Judith 27 januari 2012
We gaan nog veel meer Turks eten maken, het is heel lekker en het ziet er ook lekker uit!
Judith, Sacha en Laura 25 januari 2012
Wij maken dit gerecht voor een project op school en het is heerlijk! x Sacha en Laura
Sacha en Laura 18 januari 2012
Heel lekkere Turks toetje!
Annie 2 december 2011
Maar een klein beetje moeilijk maar ook lekker mmm!
Lora 4 november 2011
Ik maak het nu voor de derde keer en we vinden het heerlijk. We zijn aan het verbouwen en ik had het ook voor de mannen gemaakt die hier aan het werk zijn en die vonden het ook heerlijk. Dus een hee... Lees reactie
Maja 15 oktober 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
348 kcal
17%1392 kcal
Vetten
42 g.
60%168 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Baklava