Baklava klassiek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 4).
  2. Maak de siroop.
  3. Neem een steelpan, doe daarin de , de , het citroensap, het citroenschilletje en de samen met 250 ml water en breng al roerend aan de kook.
  4. Laat 5 tot 6 minuten sudderen, haal van het vuur en laat afkoelen.

    Neem een kom en meng hierin de , , en kaneel.
  5. Zorg dat je de stapel bij de hand hebt, afgedekt met een theedoek om uitdrogen te voorkomen.
  6. Bestrijk de bodem van een ovenschaal van 22 x 30 cm met .
  7. Leg 1 vel op de bodem en bestrijk met en ga zo door tot je een mooie stapel van 10 vellen hebt die de bodem van de schaal bekleden.
  8. Spreid de helft van het notenmengsel uit over het , waarbij je het mengsel stevig aandrukt en gladstrijkt.
  9. Leg er nog 2 vellen op die je beide met insmeert.
  10. Strooi de rest van de noten er gelijkmatig overheen en druk ze voorzichtig aan.
  11. Leg er nu de laatste 10 deegvellen op die je allemaal afzonderlijk eerst met hebt ingesmeerd.

    Neem een scherp mes en snijd ruitvormen van ongeveer 6 x 6 cm.
  12. Snijd helemaal door de lagen heen want dan kun je straks makkelijker de stukken eruit halen bij het serveren.
  13. Sprenkel een klein beetje water over het oppervlak om te voorkomen dat de lagen gaan krullen.
  14. Stop in het midden van elke ruitvorm een kruidnagel.
  15. Zet de baklava 25 tot 30 minuten in de oven of tot hij aan de bovenkant goudgeel ziet.
  16. Giet voorzichtig de helft van de siroop erover.
  17. Wacht tot de siroop is opgenomen en giet dan de rest erover.
  18. Laat helemaal afkoelen voordat je hem opdient.

    Je kunt de baklava buiten de koelkast minstens een week bewaren, als je hem afdekt met een theedoek of vliegenkap.

    Opmerking:
    De afmetingen en het gewicht van de verschillende merken kant- en klaar filodeeg willen nogal eens verschillen.
  19. Dus je zult zelf moeten uitrekenen hoeveel vellen je nodig hebt op basis van de productinformatie.
  20. Het vergt wat oefening en tijd om het werken met onder de knie te krijgen.
  21. In ieder geval moet je snel werken zodat het deeg niet uitdroogt en ook voorzichtig om te voorkomen dat de vellen scheuren.
  22. Het lukt waarschijnlijk wat beter als je eerst een laag op het werkvlak legt, die insmeert met , daar dan netjes een andere laag overheen legt en die gladstrijkt alsof je een bed opmaakt.
  23. Herhaal dit tot alle vellen op zijn en dan kun je de stapel vellen in de ovenschaal laten zakken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen en walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1106 kcal
55%4424 kcal
Vetten
74 g.
107%296 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
90 g.
100%360 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Baklava klassiek