Neem een steelpan, doe daarin de , de honing(2 eetlepels), het citroensap, het citroenschilletje en de kaneelstokjes(2) samen met 250 ml water en breng al roerend aan de kook.
Laat 5 tot 6 minuten sudderen, haal van het vuur en laat afkoelen.
Neem een kom en meng hierin de amandelen(150 gram), walnoten(150 gram), suiker(360 gram)(2 eetlepels) en kaneel.
Zorg dat je de stapel filodeeg(22) bij de hand hebt, afgedekt met een theedoek om uitdrogen te voorkomen.
Bestrijk de bodem van een ovenschaal van 22 x 30 cm met boter(150 gram).
Leg 1 vel filodeeg(22) op de bodem en bestrijk met boter(150 gram) en ga zo door tot je een mooie stapel van 10 vellen hebt die de bodem van de schaal bekleden.
Spreid de helft van het notenmengsel uit over het filodeeg(22), waarbij je het mengsel stevig aandrukt en gladstrijkt.
Leg er nog 2 vellen filodeeg(22) op die je beide met boter(150 gram) insmeert.
Strooi de rest van de noten er gelijkmatig overheen en druk ze voorzichtig aan.
Leg er nu de laatste 10 deegvellen op die je allemaal afzonderlijk eerst met boter(150 gram) hebt ingesmeerd.
Neem een scherp mes en snijd ruitvormen van ongeveer 6 x 6 cm.
Snijd helemaal door de lagen heen want dan kun je straks makkelijker de stukken eruit halen bij het serveren.
Sprenkel een klein beetje water over het oppervlak om te voorkomen dat de lagen gaan krullen.
Stop in het midden van elke ruitvorm een kruidnagel.
Zet de baklava 25 tot 30 minuten in de oven of tot hij aan de bovenkant goudgeel ziet.
Giet voorzichtig de helft van de siroop erover.
Wacht tot de siroop is opgenomen en giet dan de rest erover.
Laat helemaal afkoelen voordat je hem opdient.
Je kunt de baklava buiten de koelkast minstens een week bewaren, als je hem afdekt met een theedoek of vliegenkap.
Opmerking:
De afmetingen en het gewicht van de verschillende merken kant- en klaar filodeeg willen nogal eens verschillen.
Dus je zult zelf moeten uitrekenen hoeveel vellen je nodig hebt op basis van de productinformatie.
Het vergt wat oefening en tijd om het werken met filodeeg(22) onder de knie te krijgen.
In ieder geval moet je snel werken zodat het deeg niet uitdroogt en ook voorzichtig om te voorkomen dat de vellen scheuren.
Het lukt waarschijnlijk wat beter als je eerst een laag op het werkvlak legt, die insmeert met boter(150 gram), daar dan netjes een andere laag overheen legt en die gladstrijkt alsof je een bed opmaakt.
Herhaal dit tot alle vellen op zijn en dan kun je de stapel vellen in de ovenschaal laten zakken.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
Suiker
suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelen en walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.