Baklava met arbikozen en amandelen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vouw de ontdooide stapel filodeegvelletjes in een schone, vochtige theedoek.

    Verwarm de (hetelucht) oven voor op 175 °C.

    Smelt de en gebruik een beetje ervan om het bakblik tot in de hoekjes met het kwastje in te vetten.

    Bedek de bodem van een bakblik met een laagje .
  2. Snijd de velletjes zo nodig op maat. (Dek de stapel filovellen steeds meteen weer af met de vochtige doek.
  3. Het deeg is zo dun dat het anders meteen zou uitdrogen. ) Bestrijk met wat gesmolten en herhaal totdat je drie laagjes hebt.
  4. Je hebt nu nog wat velletjes over.

    Doe de gehakte en in een kom en meng de erdoor.
  5. Verdeel nu de helft van dit mengsel over het , dek af met een laagje en bestrijk weer met .
  6. Verdeel de rest van het amandel-abrikozenmengsel over het en dek ten slotte af met de laatste velletjes.
  7. Bestrijk met .

    Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak in ca. 35 minuten goudbruin.
  8. Haal de baklava uit de oven en druppel de erover.
  9. Laat de baklava afkoelen en snijd met een scherp mes in kleine vierkantjes.

    Tip:
    Baklava wordt vaak geserveerd bij een kopje muntthee van verse muntbladeren.
  10. Doe een paar takjes munt in een hittebestendig glas en giet er kokend water op.
  11. Even laten trekken en klaar!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
142 kcal
7%1136 kcal
Vetten
13 g.
18%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Baklava met arbikozen en amandelen