Bakso Tetelan (balletjes van rundvlees in bouillon)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
    Doe de botten in een pan en voeg ca. 1,5 liter toe zodat alles onderstaat.
    Kook tot het vlees gaar is.
  2. Haal het uit de pan en schraap het vlees van het bot.
  3. Houd minimaal 1 liter bouillon over en houd dit apart.
    Snijd het vlees heel fijn tot je gehakt hebt en houd het apart.
    Doe de fijn te maken ingrediënten in de blender en blend het fijn en doe het in een kom.
    Meng dit goed met het vlees wat je van het bot hebt gehaald.
    Vorm van dit mengsel kleine balletjes.
    Breng 1 liter aan de kook en doe de balletjes 1 voor 1 hierin tot ze gaan drijven.
    Breng ondertussen de bouillon ook aan de kook.
    Zodra de balletjes gaan drijven, schep je ze uit het en laat je ze verder in de bouillon koken.
    Breng de bouillon op smaak met de , en .
    Verdeel de bouillon en balletjes over soepkommen en garneer met de bawang goreng en .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderie is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Bakso Tetelan (balletjes van rundvlees in bouillon) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Ik gebruik 2 teentjes knoflook. Voor de rest alle ingrediënten samen malen behalve het vlees. Meng het vlees en de kruiden massa samen tot een gelijke massa. Hiervan balletjes met een diameter van ... Lees reactie
jaccor 14 januari 2013
Enkele vraagjes over dit recept: Knoflook staat niet vermeld bij de ingredienten, bij de bereiding ook niet hoe en wanneer te gebruiken; verder is mij niet duidelijk welke ingredienten geblenderd moet... Lees reactie
Ingrid 12 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
143 kcal
7%572 kcal
Vetten
3 g.
4%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bakso Tetelan (balletjes van rundvlees in bouillon)