Bakso tetelan (soepballetjes van rundvlees)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de fijn.
Hak de peterselie zeer fijn.
Been het vlees uit en snij het in blokjes.
Doe de botten in een pan en voeg ca. 1,5 liter toe zodat alles onder staat.
Kook tot het vlees gaar is, haal het uit de pan en schraap het vlees van het bot, houd minimaal 1 liter bouillon over en houd dit apart.
Snijd dit vlees heel fijn tot je gehakt hebt en houd het apart.
Voeg alle ingrediënten op de bawang goreng en na bij elkaar en schep het geheel goed door tot een homogene massa.
Vorm van dit mengsel kleine balletjes.
Breng 1 liter aan de kook en doe de balletjes 1 voor 1 hierin tot ze gaan drijven.
Breng ondertussen de bouillon ook aan de kook.
Zodra de balletjes gaan drijven schep je ze uit het en laat je ze verder in de bouillon koken.
Breng de bouillon op smaak met de en .
Verdeel de bouillon en balletjes over soepkommen en garneer met de bawang goreng en .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bakso Tetelan (balletjes van rundvlees in bouillon)445m
-
Recept
Tahoe bakso (gevulde gestoomde tahoe)440m
-
Recept
Saté Bakso (gehakt balletjes op spies)445m
-
Recept
Angeun Lada (Rundvlees met bamboe)43u
-
Recept
Belantjang (licht gekruid gestoofd rundvlees)42u
-
Recept
Balado Dendeng hijau (krokant gebakken rundvlees met sambal)450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderie is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 70 kcal | 3% | 280 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |