Bakwan Taugé (taugé/garnalenkoekjes)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Snijd de knoflook, de lenteui en de zeer fijn.
Hak 250 gram zeer fijn.
Klop het op.
Meng de , de baking , het , de knoflook, de en het .
Meng hierdoor de tot een glad beslag.
Voeg dan de taugé, de gehakte , de lenteui en de toe.
Verhit in een wok de .
Neem een ronde juslepel en verhit deze in de .
Vul de lepel met het beslag en leg daar 2 op.
Leg de lepel weer terug in de en als de bakwan wat stevig is geworden, laar het uit de lepel glijden en bak het vervolgens goudbruin.
Laat de bakwan uitlekken op keukenpapier en serveer.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Cah Tauge Pedis (pittige tauge met bouillon)445m
-
Recept
Oerap taugé (pittig gekruide groenteschotel)420m
-
Recept
Loempia vulling (garnalen, tauge en prei)445m
-
Recept
Loempia zalm (tauge en zalm in loempia vorm)41u40m
-
Recept
Sambal goreng tahoe/taugé (pittig gekruide tahoe)455m
-
Recept
Varkensvlees met taugé en prei445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1444 kcal | 72% | 5776 kcal |
Vetten | 51 g. | 73% | 204 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 66 g. | 25% | 264 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |