Bal gehakt
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van mutsz
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Doe het in een kom samen met het , , , , , en .
- Kneed net zo lang tot alles goed is opgenomen door het .
- Verdeel het dan in 4 gelijke stukken.
Rol van deze stukken mooie ronde ballen totdat je geen scheuren meer aan de buitenkant van je bal ziet. - Doe in een hapjes of jus pan de boter en laat deze bruin worden.
- Doe dan de ballen in de pan en braad deze rondom.
- Als dat gebeurd is doe je wat water in de pan.
- Totdat de ballen voor 3/5e onder staan.
- Zorg dat het water goed warm wordt, zodra het begint te koken.
- Draai het gas dan wat lager en laat de ballen 25 tot 30 minuten sudderen zodat ze gaar zijn.
Dan zijn je ballen klaar en kan je ze uit de jus halen en opscheppen, of je laat ze in de jus voor de volgende dag op een broodje, dat is ook erg lekker!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ma's bal425m
-
Recept
Bijzonder gevuld gehakt430m
-
Recept
Soya-gehakt41u
-
Recept
Gehakt in saus455m
-
Recept
Gehakt met havermout en marmite41u
-
Recept
Gadon met gehakt42u
Variaties op Bal gehakt
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hutspot met bal gehakt | 1 | Stamppotten |
Bal gehakt gevuld met gorgonzola | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 574 kcal | 28% | 2296 kcal |
Vetten | 48 g. | 69% | 192 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |