Balado ikan tenggiri (zeer hete makreel)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- 2 reviews
Keukenspullen
- Vijzel
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snij deze in moten.
Maak de sjalotjes schoon en snippers deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Kneus de serehstengels met de achterzijde van een mes.
Pers een uit en bewaar het sap.
Maak de voor de boemboe schoon en snij deze fijn.
Schil de . - en en rasp deze fijn.
Wrijf in een vijzel de , , en fijn tot een kruiden pasta.
Marineer de vis 60 minuten in het limoensap en het .
Verhit de en frituur de vis in de bruin en droog.
Fruit de boemboe, sjalotjes, knoflook, en sereh in wat tot het geheel gaat geuren.
Voeg de toe en bak het geheel goed gaar .
Zorg er voor dat de vis goed is bedekt met de kruiden dat deze in de vis kunnen trekken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gulai Kepala Ikan (Vissenkoppen in een pittige kokossaus)445m
-
Recept
Cumi Balado Dengan (gestoofde inktvis in zeer pittige saus)450m
-
Recept
Ikan kambing boemboe kemangi (Makreel met kruidige kokosmelk)445m
-
Recept
Ikan salmon dan sambal matah (zalm in sambal van sjalotjes)445m
-
Recept
Ikan Bumbu lekkerbekjes420m
-
Recept
Ikan Panggang Dibumbui Dengan Manis Dan Assam (makreel in zoet zure saus)41u15m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- makrelen is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Balado ikan tenggiri (zeer hete makreel) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1070 kcal | 53% | 4280 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |