Balletjes in het wit

Ingrediënten

+ -
print

Voor de gehaktballetjes:

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Zeef
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Breng 1 liter licht gezouten aan de kook.
  2. Maak ondertussen de gehaktballetjes:
  3. Doe het brood in een kom, voeg dan de eetlepels toe en laat enkele minuten weken.
  4. Snijd ondertussen de en de peterselie fijn.
  5. Knijp met de handen het uit het brood en doe het terug in de drooggemaakte kom.
  6. Prak het gehakt, , peterselie, en het erdoor.
  7. Breng op smaak met wat en en kneed tot een homogene massa.
  8. Vorm van het gehaktmengsel gelijke balletjes.
  9. Rol de gehaktballetjes door de en laat ze in het licht gezouten gaar koken.
  10. Als ze komen boven drijven, uitscheppen met een schuimspaan en uitlekken op keukenpapier.
  11. Laat het kookvocht en het bouillonblokje tot de helft inkoken en zeef om de saus mee te maken.
  12. Maak de saus:
  13. Smelt de boter en roer de er door.
  14. Roer de gezeefde bouillon er door en laat 2 minuten inkoken.
  15. Breng op smaak met en .
  16. Laat de gehaktballetjes voorzichtig in de saus glijden en in 10 minuten gaar pruttelen.
  17. Klop in een aparte kom de en de los.
  18. Neem de balletjes van het vuur en roer het eimengsel door de saus.
  19. NIET meer op het vuur zetten.
  20. Schep het geheel over in een voorverwarmde dienschaal.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in witbrood, bloem, bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei en eierdooier
  • kippenbouillon en bakboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
277 kcal
13%554 kcal
Vetten
3 g.
5%6 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
39 g.
15%78 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Balletjes in het wit