Banaan-caramelcake met noten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak eerste de caramel.
  2. Doe 30 gram en 1 eetlepel in een kleine pan en kook op middelhoog warmtestand.
  3. Als de bruin wordt, haal de pan weg van de kookplaat.
  4. Als u een bittere caramel smaak wilt, laat de wat langer koken.
  5. Voeg 10 gram bij de gekookte toe en zet de pan terug op de kookplaat.
  6. Roer goed.
  7. Voeg gestampt en en roer goed.
  8. Laat het caramel-banaanmengsel afkoelen.
  9. Klop de .
  10. Doe de in een kom en klop met de garde totdat de nog zachter als mayonaise wordt.
  11. Voeg bij de zachte toe.
  12. Voeg de geklopte beetje bij beetje bij het -suikermengsel.
  13. Klop elke keer goed.
  14. Voeg het caramel-banaanmengsel bij het botermengsel toe.
  15. Daarna voeg en toe.
  16. Meng goed totdat u geen droge bloem meer ziet.
  17. Schenk het mengsel in de cakevorm en bak het in een voorverwarmde oven (160 graden C.) in 45 minuten.
  18. Tip:
  19. ik gebruik een 1 liter karton melkpakje als cakevorm.
  20. Handig.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
  • suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • noten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Banaan-caramelcake met noten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Erg lekkere cake! Lekker zoet en dan met die noten ertussen.
Onno 6 juli 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
219 kcal
10%1752 kcal
Vetten
15 g.
21%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%88 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
13 g.
15%104 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Banaan-caramelcake met noten