Bananen kruimeltaart met chocoladesaus

Ingrediënten

+ -
print

Voor het deeg:

Voor de kruimel:

Voor de vulling:

Voor de chocoladesaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Taartvorm
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Wrijf 250 gram fijn en de 100 gram samen tot een kruimeldeeg.
  2. Voeg de 100 gram toe.
  3. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap met de punt van de mes de vanillezaadjes eruit. (Tip :
  4. Doe het overgebleven stokje in een pot met witte suiker.
  5. De vanillesuiker die je op deze manier krijgt is vele malen smakelijker dan de kant-en-klare produkten) Klop de 2 op en voeg de vanille toe.
  6. Voeg toe aan de kruimelmix van stap 1 en kneed tot een .
  7. Verpak het in plasticfolie en leg in de koelkast te rusten gedurende 1 uur.
  8. Na 1 uur rust het uitrollen en een springvorm van 20 cm doorsnede bekleden met het .
  9. Stort de taartvorm vol met bakbonen en bak de taart gedurende 15-20 minuten op 180 graden C. (Dit is het zgn.
  10. blindbakken).
  11. Na de baktijd de bakbonen verwijderen.
  12. Verhit een anti aanbakpan en voeg de en suiker toe en maak een caramel.
  13. Als het stadium van caramel bereikt is de pan van het vuur halen.
  14. Snijd de in de lengte en voeg ze samen met de 6 eetlepels toe aan de caramel.
  15. Zorg er voor dat de geheel bedekt worden door de en de caramel.
  16. Doe de mix in de taartvorm.
  17. Wrijf de 35 gram , 35 gram en de mespunt tot een kruimeldeeg.
  18. Strooi het kruimel over de mix in de taartvorm.
  19. Bak 10 minuten op 180 graden C.
  20. of tot de bovenkant goudbruin is.
  21. Verhit de 100 mililiter .
  22. Als de kookt, neem de pan van het vuur en voeg de 50 gram toe.
  23. Roer net zolang tot de geheel gesmolten is.
  24. Serveren:
  25. Snijd de taart in 12 punten en serveer met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg, meel, meel
  • poedersuiker, rietsuiker, rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • deeg, boter, boter, chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, room, room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, boter, room, room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
384 kcal
19%4608 kcal
Vetten
22 g.
31%264 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
14%432 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bananen kruimeltaart met chocoladesaus