Bananencake
- Herkomst Canada
- Categorie Taart en gebak
- Bananencake recepten
- Bereiden
- Kookboek van jodelootje
- 1 reviews
Keukenspullen
- Mixer
- Magnetron
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Bestrijk een glazen schaal met een inhoud van 1,5 liter met wat gesmolten boter.
- Leg een cirkel bakpapier op de bodem Klop de boter en de suiker en de met de elektrische mixer totdat het mengsel licht en romig is.
- Voeg 1 voor 1 de toe.
- Zeef de , de en het en schep dit mengsel afwisselend met de geprakte banaan door het mengsel.
- Doe het mengsel in de schaal en dek af met huishoudfolie of magnetronfolie en zet hem in de magnetron.
- Bij een magnetron met een vermogen van 600 watt ongeveer 5 minuten op hoog vermogen.
- Pas de tijden aan als uw magnetron een ander maximaal vermogen heeft.
- Serveer de cake nog lauwwarm.
- Verwarm hem desnoods even op in de magnetron.
- Hij is dan wat zachter.
- Extra lekker als u hem serveert met passievruchtenroom: 250 gram mascarpone 60 gram passievruchtenmoes (ong. 4 passievruchten) 2 eetlepels poedersuiker Roer de mascarpone in een kom zacht en voeg al roerend de passiemoes en poedersuiker toe tot alles goed gemengd is.
- Niet te lang roeren, want dan schift het mengsel.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Omgekeerde bananencake41u15m
-
Recept
Bananencake41u45m
-
Recept
Bananencake41u30m
-
Recept
Bananencake met kokos455m
-
Recept
Bananencake41u30m
Variaties op Bananencake
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bananencake | 5 | Taart en gebak |
Bananencake met kokos | 1 | Taart en gebak |
Arubaanse bananencakejes | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel en bloem
- basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Bananencake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 204 kcal | 10% | 1632 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 3 g. | 17% | 24 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 6% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 13% | 0 g. |
Koolhydraten | 29 g. | 11% | 232 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 1% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 16 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |