Bananencake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Magnetron
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Bestrijk een glazen schaal met een inhoud van 1,5 liter met wat gesmolten boter.
  2. Leg een cirkel bakpapier op de bodem Klop de boter en de suiker en de met de elektrische mixer totdat het mengsel licht en romig is.
  3. Voeg 1 voor 1 de toe.
  4. Zeef de , de en het en schep dit mengsel afwisselend met de geprakte banaan door het mengsel.
  5. Doe het mengsel in de schaal en dek af met huishoudfolie of magnetronfolie en zet hem in de magnetron.
  6. Bij een magnetron met een vermogen van 600 watt ongeveer 5 minuten op hoog vermogen.
  7. Pas de tijden aan als uw magnetron een ander maximaal vermogen heeft.
  8. Serveer de cake nog lauwwarm.
  9. Verwarm hem desnoods even op in de magnetron.
  10. Hij is dan wat zachter.
  11. Extra lekker als u hem serveert met passievruchtenroom: 250 gram mascarpone 60 gram passievruchtenmoes (ong. 4 passievruchten) 2 eetlepels poedersuiker Roer de mascarpone in een kom zacht en voeg al roerend de passiemoes en poedersuiker toe tot alles goed gemengd is.
  12. Niet te lang roeren, want dan schift het mengsel.
25
25
25

Variaties op Bananencake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bananencake
VariatieAantalGang
Bananencake5Taart en gebak
Bananencake met kokos1Taart en gebak
Arubaanse bananencakejes1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel en bloem
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Bananencake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hij is wel lekker, maar geen hoogvlieger. Hier heeft hij in totaal wel zo'n 12 minuten in de magnetron gestaan, hij was bij lange na niet gaar na 5 minuten.
Marian 26 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
204 kcal
10%1632 kcal
Vetten
7 g.
10%56 g.
Waarvan verzadigd
3 g.
17%24 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
13%0 g.
Koolhydraten
29 g.
11%232 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
1%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
2 mg.
0%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bananencake