Bananencake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bananencake recepten
- Bereiden
- Kookboek van suzan
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 140 graden C.
- Roer in een kom de en de tot een romige creme.
- Pel de en snijd ze in stukken.
- Wrijf het vruchtvlees door een niet al te fijne zeef.
- Roer de bananenpuree, geraspte en de door de botercreme.
- Spatel er vervolgens het zelfrijzend erdoor.
- Doe alles in een kleine dik beboterde cakevorm en strijk het oppervlak met de bolle kant van een lepel glad af.
- Plaats de cake in het midden van de oven, schakel hierna onmiddelijk nadat de ovendeur gesloten is de warmtebron terug tot 125 graden C.
- Reken op een oventijd van 90 minuten.
- Neem de cake hierna uit de oven en laat hem 10 minuten staan.
- Laat de cake vervolgens uit de vorm op een met bestrooid werkvlak glijden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Omgekeerde bananencake41u15m
-
Recept
Bananencake420m
-
Recept
Bananencake met kokos455m
-
Recept
Bananencake41u30m
Variaties op Bananencake
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bananencake | 5 | Taart en gebak |
Arubaanse bananencakejes | 1 | Hapjes |
Overheerlijke bananencake | 1 | Feestjes en verjaardags hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 205 kcal | 10% | 2050 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 110 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 260 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |