Bananencake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Bakvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de over voor op 180 graden C.
  2. Laat de op kamertemperatuur zacht worden.
  3. Beboter de bakvorm goed en bestuif hem met .
  4. Verwijder overtollig .
  5. Doe de in een kom, voeg de toe en klop dit tot het mengel wit en luchtig wordt.
  6. Voeg één voor één de toe en meng ze er goed door.
  7. Prak 3 banaen met een vork en meng dit met .
  8. Voeg de geprakte banaan aan het -eimengsel toe en meng het goed.
  9. Voeg de gezeefde en toe en schep met een spatel het mengsel vanaf de bodem door elkaar.
  10. Giet het beslag in de vorm en maak er een gleuf in het midden.
  11. Snijd 1 banaan in plakjes van 1 cm dik en leg deze in de gleuf.
  12. Bak de bananencake 45-50 minuten.
  13. Neem de cake uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.
25
25
25

Variaties op Bananencake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bananencake
VariatieAantalGang
Bananencake5Taart en gebak
Arubaanse bananencakejes1Hapjes
Overheerlijke bananencake1Feestjes en verjaardags hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
423 kcal
21%1692 kcal
Vetten
28 g.
40%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
60 g.
23%240 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bananencake