Bananentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Laat de smelten.
  2. Rasp de schil van de en pers de vrucht uit.
  3. Pel de en snijd ze in stukken.
  4. Scheid de .
  5. Verwarm de oven voor op 220 graden C.
  6. Doe de gesmolten met , citroenrasp, citroensap en in een ovenschaal en meng alles goed door elkaar.
  7. Voeg de banaanstukken toe en wentel ze goed door het mengsel zodat ze rondom met het sausje bedekt zijn.
  8. Plaats de banaanstukjes in de saus 15 minuten in de oven zodat ze zacht worden.
  9. Schep het sausje er regelmatig over.
  10. Verwarm intussen de in een steelpan.
  11. Klop de eigelen met tot een romig mengsel.
  12. Voeg de warme er aan toe.
  13. Meng de en kaneel door het mengsel.
  14. Klop de eiwitte tot ze zachte pieken vertonen en schep het voorzichtig door het mengsel.
  15. Neem de banaanstukken uit de oven en temper de oven naar 200 graden.
  16. Schep het eibeslag over de en plaats de schaal in de oven.
  17. Bak de taart 30 minuten in het midden van de oven gaar en bruin.
  18. Bestrooi het gerecht met .
25
25
25

Variaties op Bananentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bananentaart
VariatieAantalGang
Bananentaart5Taart en gebak
Australische bananentaart2Taart en gebak
Bananentaart met caramel (Bannofee)1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • rietsuiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum, suiker, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
326 kcal
16%1304 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
33 g.
13%132 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bananentaart