Bananentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Deeg in een ingevette vorm 15 minuten blind bakken (180 graden C.).
  2. Valse vulling verwijderen en nog eens 10-15 minuten bakken.
  3. Laten afkoelen.
  4. Doe de , en in een steelpannetje.
  5. Op zacht vuur langzaam toevoegen onder goed roeren.
  6. Constant blijven roeren en 2 minuutjes zachtjes laten doorkoken.
  7. Van vuur afhalen.
  8. Eidooiers kloppen en een beetje van het hete mengsel er snel doorroeren.
  9. Dan eimengsel door het hete mengsel roeren.
  10. en extract toevoegen en dan de crème fraiche tot een mooi glad geheel ontstaat.
  11. in schijfjes snijden en over de bodem verdelen.
  12. De erover verdelen en daarna het mengsel.
  13. Chocolade erover raspen. 20 minuten bakken op 180 graden C.
  14. Laten afkoelen.
25
25
25

Variaties op Bananentaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bananentaart
VariatieAantalGang
Bananentaart5Taart en gebak
Australische bananentaart2Taart en gebak
Bananentaart met caramel (Bannofee)1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine en pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
  • margarine en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in walnoten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine en pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine en pure chocolade
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
209 kcal
10%1672 kcal
Vetten
4 g.
6%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
18 g.
20%144 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bananentaart