Banoffee pie

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Zet de ongeopende blikjes in een grote pan heet water met het deksel erop.
  2. Laat dit minimaal twee uur sudderen en zorg ervoor dat de pan niet droogkookt door hem af en toe aan te vullen met wat heet water.
    Verkruimel de koekjes en meng deze met de zachte tot een plakkerig mengsel.
  3. Stort dit op de bodem van een springvorm en druk de laag aan met de bolle kant van een lepel.
  4. Zet de bodem in de koelkast om hard te worden
    Haal de blikjes uit de pan en als ze wat zijn afgekoeld kun je ze open maken.
  5. Wat nu in het blikje zit, is dulche de leche, hele zachte toffee.
    Snijd de in plakjes en leg deze op de taartbodem.
    Bedek de plakjes met een dikke laag toffee.
    Sla de stijf, eventueel met een zakje klopfix, en spreid dit uit over de taart.
  6. Werk de taart af door er wat cacao over te zeven.

    * Gecondenseerde vind je in de supermarkt, meestal staat het bij de oosterse kookspullen.
    Om de taart minder zoet te maken, kun je ook biscuitjes gebruiken voor de bodem.
    Doe voorzichtig met de blikjes caramel!
25
25
25

Variaties op Banoffee pie

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Banoffee pie
VariatieAantalGang
Banoffee Pie1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
taart
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
605 kcal
30%605 kcal
Vetten
45 g.
64%45 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%2 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
50 g.
55%50 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Banoffee pie