Bao poh bollen (gevulde broodbol)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Snacks
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Stoompan
- Pan
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Stoompan met water opzetten en aan de kook brengen.
- Daarna vuur
temperen.
Bakpapier in rondjes knippen zo groot als een schoteltje. - Lente ui of kleine in ringetjes snijden.
Gehakt mengen met de sambal en de kruiden.
Bereid het brooddeeg volgens het pak en laat het rijzen.
Maak de heet in de pan. - Bak hierin het gehakt rul en bruin.
- Voeg er de ui of bij en laat dit niet te lang mee bakken.
Verdeel in die tussentijd het deeg in bolletjes zo groot al een pingpongbal.
Als het gehaktmengsel klaar is, even in een vergiet uitlaten lekken.
Neem een deegbolletje in je hand en druk deze egaal plat.
Leg in het midden een hoopje gehaktmengsel.
Niet teveel anders dan krijg je het bolletje deeg niet dicht.
Vouw dan de uiteinden van het deeg over het hoopje gehakt heen en knijp het deeg daar een beetje samen zodat het niet openspringt.
Leg het bolletje deeg op een rondje bakpapier en het geheel leg je even onder een vochtige theedoek.
Maak vervolgens zo al de bolletjes totdat het deeg op is.
Ondertussen zijn de eerste bolletjes al weer wat gerezen. - Deze kan je (al naar gelang de grootte van je stoompan) met 2 of 3 tegelijk in de stoompan leggen.
Deze moeten dan gedurende 15 tot 20 minuten stomen, dan zijn ze gaar.
Maak zo ook de rest van de bolletjes.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal badjak en olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal badjak en broodmix
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal badjak
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1015 kcal | 50% | 4060 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |