Bartjes Boerenkoolschotel
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van albertje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- met in 25 minuten gaar koken.
- fijnstampen en , , , 50 gram kaas en selderij erdoor roeren.
- Bakbakon in 2 eetlepels boter in ongeveer 5 minuten krokant bakken.
- toevoegen en ca. 5 minuten roerbakken.
- , bouillon, en toevoegen en op zacht vuur ca. 10 minuten laten stoven.
- Gehakt in 1 eetlepel boter in ca. 5 minuten rul bakken.
- , en toevoegen en mengsel ca. 5 minuten laten sudderen.
- Oven voorverwarmen op 200ºC.
- In ovenschaal laagje scheppen, daarop laagje gehakt, vervolgens weer een laagje en weer gehakt.
- Afdekken met gekruide aardappelpuree en puree bestrooien met 50 gram kaas.
- Gerecht in midden van de oven in ca. 30 minuten gratineren.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine en kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- jonge kaas, boter of margarine, kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, jonge kaas, boter of margarine, slagroom
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jonge kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bladselderij
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, jonge kaas, boter of margarine, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine en kippenbouillon
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- jonge kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 419 kcal | 20% | 1676 kcal |
Vetten | 28 g. | 41% | 112 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |