Bartjes gehaktballen
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Gehaktballen recepten
- Bereiden
- Kookboek van albertje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Bak eerst de samen met de en de fijngesneden en .
- Bak net zo lang tot alles mooi glazig is, maar niet bruin.
- Haal van het vuur af en laat afkoelen.
- Vermeng het gehakt met de , het , het en de afgekoelde uimassa.
- Kneed alles goed door elkaar en laat het gehaktmengsel ca.
- een half uur rusten in de koelkast.
- Draai er 4 mooie gehaktballen en leg deze ook weer terug in de koelkast voor een half uurtje.
- Verhit de boter in de braadpan.
- Rol de ballen nog een keer en bak ze dan snel bruin.
- Neem ze uit de pan en roer de aanbaksels los, voeg de toe en als deze te dun is op de juiste dikte maken met de bruine roux(korrels)of alles binder.
- Maak op smaak met wat , en .
- Leg Bartjes ballen terug in de saus en laat ze met deksel op de pan in ca. 20-30 minuten gaar worden.
- Gewoon lekker met gekookte aardappelen en groenten of met boerenbrood zodat je lekker kunt soppen.
- Smakelijk.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gehaktballen445m
-
Recept
Gehaktballen425m
-
Recept
Gehaktballen met jus445m
-
Recept
Moeders gehaktballen42u20m
-
Recept
Gehaktballen met rode paprika445m
-
Recept
Gehaktballen ala Dees41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- paneermeel en boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel en boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 149 kcal | 7% | 596 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 80 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |