Bartjes Paddestoelensoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Paddestoelensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van albertje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Soeppan
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Was de champignons met lauwwarm water, verwijder donkere plekken.
- Zet de champignons op met 8 liter .
- Besprenkel ze met het en schep ze om.
- Laat de champignons 5 minuten in een gesloten pan koken op een laaggedraaide warmtebron.
- Neem de pan van het fornuis en plaats deze in een grote pan of gootsteen met koud water.
- Laat de champignons bekoelen.
- Smelt de boter in de soeppan.
- Doe de erbij en roer de erdoor.
- Laat deze roux op een laaggedraaide warmtebron enkele minuten heet worden.
- Leg de zeef op een kom en giet de champignons met het kook- nat erdoor.
- Snijd de champignons overlangs in dunne plakjes.
- Giet de champignonbouillon in de soeppan.
- Breng de inhoud onder voortdurend roeren aan de kook.
- Laat de soep enkele minuten zacht koken.
- Proef de soep, voeg de en naar smaak , peper en aroma toe.
- Klop de en de samen glad.
- Roer de champignons door de soep en en schep deze in de soepterrine.
- Roer het mengsel met door de soep en strooi de erop.
- Direkt serveren.
- Tip van Albertje:
- Gebruik verse getrokken groente-of vleesbouillon of een gemaakt van tabletten.
- Vervang de gemengde paddestoelen eventueel door alleen champignons Smakelijk.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooier
- bouillon en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- roomboter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 76 kcal | 3% | 304 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 8% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 3% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 6% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 1 mg. | 0% | 4 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |