Bartjes Reebout 2
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Reebout recepten
- Bereiden
- Kookboek van albertje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Eerst spek uitbakken, uit de pan halen en in het spekvet de mooi glazig fruiten.
- Knoflook bijvoegen en even mee fruiten.
- Alles uit de pan halen, toevoegen en champignons hard aanbakken.
- Kruiden met , en . 5 deciliter van de toevoegen en alles warm laten worden.
- Vlees insmeren met en in blokjes snijden.
- Kruiden met , peper en zout.
- Braad dit vlees mooi aan totdat het bruin is.
- Schud als het vlees bruin is, dit bij het champignonmengsel.
- Giet bouillon bij zodat alles onder staat.
- Laat het vlees vervolgens 1 a 2 uur (afhankelijk van de leeftijd van het dier en de grote van het stuk vlees) in deze saus op een laag pitje pruttelen met de deksel erop (in de oven kan ook). (220 graden C.
- en daarna terug zetten op 100 graden C.) Drink ondertussen de andere helft van de fles al zelf leeg.
- Haal het vlees als het helemaal doorgebraden is uit de pan en snijd het fijn.
- Bind daarna de saus met de demi glace en leg het vlees nog een paar minuten in de saus.
- Maak het op smaak met de genoemde smaakmakers.
- In plaats van demi glace kan je natuurlijk ook allesbinder gebruiken.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en vleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in spekjes, wijn, vleesbouillon
- boter en vleesbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en mosterd
- Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 539 kcal | 26% | 2156 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 66 g. | 25% | 264 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |