Bartjes rode kool

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Ontdoe de rode kool van de buitenste bladeren.
  2. Snijd de kool overlangs in 2 delen.
  3. Verwijder de stronk en schaaf of snijd de kool met een scherp mes in dunne repen.
  4. Breng 4 deciliter water met 1 theelepel , 1 pijpje , het en de aan de kook.
  5. Doe de rode kool in de pan en laat die 1 uur zacht koken.
  6. Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snijd 2 appels in kleine stukjes.
  7. Open het blik en snijd de ringen in kleine blokjes.
  8. Voeg de appelstukjes en de ananasblokjes toe.
  9. Doe er de en de bij en laat de inhoud van de pan 10 minuten zacht koken.
  10. Roer het met 3 eetlepels water tot een papje.
  11. Giet de rodekool af en vang het kookvocht op.
  12. Verwijder het en de .
  13. Doe het kooknat terug in de pan.
  14. Schenk enkele eetlepels ervan door het papje van en roer dit glad.
  15. Giet het papje onder voortdurend roeren bij de rest van het kooknat.
  16. Breng het opnieuw aan de kook en laat het binden.
  17. Schep de rodekool door het gebonden kooknat.
  18. Proef de groente en voeg naar smaak en eventueel nog en toe.
  19. Schep de rode kool in de serveerschaal en serveer warm of laat het geheel afkoelen en serveer het koud.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en ananas past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
223 kcal
11%892 kcal
Vetten
8 g.
11%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
37 g.
14%148 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bartjes rode kool