Basis bouillon
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van wullum
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Doe in de pan en breng aan de kook met de .
- Zet vuur laag en laat 2 uur koken.
- Schep regelmatig het schuim af.
- Maak intussen de , , en schoon en snijd in grove stukken.
- Doe dit alles in de pan met en , ook de en breng net niet aan de kook met deksel op de pan.
- Laat heel zachtjes 2 uren trekken.
- Voeg het toe.
- Draai het vuur uit en laat tot lauwwarm afkoelen.
- Giet de bouillon door een fijne zeef in een andere pan en voeg naar smaak toe.
- Gooi de inhoud in de zeef weg.
- Laat de bouillon helemaal afkoelen en schep het vet ervan af.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bouillon trekken445m
-
Recept
Heldere Franse bouillon41u15m
-
Recept
Kippen-groente-bouillon42u30m
-
Recept
Bouillon di mama430m
-
Recept
Bouillon met basilicumballetjes41u15m
-
Recept
Basis visbouillon450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 302 kcal | 15% | 1208 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 58 g. | 22% | 232 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |