Basisrecept voor pie

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 30 graden C.
  2. Maak het en 2,25 deciliter lauwwarm water met de in een keukenmachine en kneed het tot een soepel deeg.
  3. Indien te droog, voeg dan nog wat water toe.
  4. Laat het deeg 15 min.
  5. rijzen in de oven op 30 graden C.
  6. Dan weer kneden en nogmaals 15 min.
  7. laten rijzen in de oven maar nu bedekt met plastic folie en dan nog 30 min.
  8. laten rijzen met een handdoek op het deeg en daarop een stuk plastic.
  9. Verwarm de oven voor op 225 graden C.
  10. en bij een circulatieoven op 200 graden C.
  11. Rol 2/3 van het deeg uit die 3 cm groter is dan de vorm en bestrooi de bodem van de ingevette springvorm met .
  12. Schep er een van de vullingen (zie recepten) op en rol van de rest van het deeg een ronde lap zo groot als de vorm.
  13. Leg deze lap op het deeg en sla de onderste lap er overheen.
  14. Druk ze vast met water.
  15. Klop het ei los met 1 eetlepel water en bestrijk de bovenkant van de pie hiermee.
  16. Bak de pie in het midden van de oven naar gelang de vulling in ca. 25 - 50 min.
  17. gaar. (Zie recepten Pie)
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel en broodmix
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel
  • boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
62 kcal
3%248 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Basisrecept voor pie