Basissaus/Bechamelsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Bechamelsaus recepten
- Bereiden
- Kookboek van stokpopje1
- 1 reviews
Bereidingswijze
- Doe de bouillon, de melk of welk vocht je ook gaat gebruiken voor je saus, bij de .
- Roer totdat alle is opgelost.
Smelt de margerine of boter, voeg het vocht/bloemmengsel rutig toe en roer met een houten lepel totdat de saus egaal en gebonden is. - Goed blijven roeren want dit soort saus brand snel aan!
- Net voor de saus begint hij te binden.
- Als de belletjes opstijgen, zet je het vuur lager.
- Laat de saus onder goed roeren doorpruttelen.
- Dan neem je de saus van het vuur en voeg je aan de saus de ingredienten toe die de saus zijn naam verlenen, zoals:
2 eierdooiers (eerst even een beetje apart vermengen, daarna toevoegen)+ nootmuskaat en zout: - bechamelsaus
1 eetlepel tomatenpuree (tomatensaus)
2 eetlepels geraspte kaas en peper (kaassaus)
1 theelepel kerrie (kerriesaus)
1 eetlepel mosterd en peper (mosterdsaus)
1 eetlepel paprikapoeder en peper (paprikasaus).
Voeg daarna, eventueel en naar smaak, toe.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Witte basissaus410m
-
Recept
Bechamelsaus415m
-
Recept
Bechamelsaus410m
-
Recept
Bechamelsaus410m
-
Recept
Bechamelsaus415m
-
Recept
Bechamelsaus420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Basissaus/Bechamelsaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 62 kcal | 3% | 124 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 8 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |