Basissauzen
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van co
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
- Pan
Bereidingswijze
- Een makkelijke manier om een goede saus te verkrijgen is door gebruik te maken van vetten of vocht waarin vis, vlees of gevogelte is bereid.
- Een voorbeeld:
- Met bak/braadvet nr. 1.
- Na het bakken van vis, vlees of gevogelte (hierna te noemen: "vlees") vlees verwijderen en warm houden.
- Fijngesneden of sjalot aanfruiten in het bak/braadvet daarna champignons of aanzetten.
- Theelepel bloem hierdoor roeren (vuur laag zetten) eventueel poederkruid ( of ) naar smaak toevoegen en direct koud water of koude er op gieten en goed roeren.
- Breng de saus aan de kook en maak op smaak af met , en een paar druppels maggi.
- Voeg nog (desgewenst) een scheutje toe.
- Met bak/braadvet nr. 2; Na het bakken van vis, vlees of gevogelte (hierna te noemen: "vlees") vlees verwijderen en warm houden.
- Fijn gesneden of sjalot aanfruiten in het bak/braadvet.
- Rode wijn eropgieten en goed roeren en in laten koken.
- Breng de saus, nadat gewenste dikte is bereikt, op smaak met / en een paar druppels maggi.
- Maak af met een scheutje .
- Met vocht:
- Als "vlees" in vocht bereid is (water, melk of wijn) het gare vlees uit de pan nemen en warmhouden.
- Maak in een pan een beetje roux van boter en bloem en laat dit afkoelen.
- Giet op de koude roux het kokende vocht (roeren) tot sausdikte en maak op smaak met en .
- Afmaken met een klein scheutje .
- Roeren in een saus is altijd met een garde tenzij er grove delen vlees of groenten in zitten.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
- bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
- room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 34 kcal | 1% | 136 kcal |
Vetten | 0 g. | 1% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |