Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Breng 100 gram vloeibare in een pan langzaam aan de kook.
  2. Een weinig en peper toevoegen.
  3. Voeg de geraspte kaas toe en laat die langzaam en onder voortdurend roeren smelten.
  4. Verdeel de crème over vier cocktailglazen.
  5. Even af laten koelen en vervolgens afgedekt met huishoudfolie een uur in de koelkast zetten.
  6. Maak de schoon en snijd hem in stukken.
  7. Schil de ui en snijd hem fijn.
  8. Maak het schoon.
  9. Verwarm een eetlepel in een pan.
  10. Doe de ui en het uitgeperste er in (niet laten kleuren).
  11. Een weinig toevoegen en met een houten spatel doorroeren.
  12. Voeg vervolgens de en de bouillon toe en twee deciliter vloeibare .
  13. Breng het aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen.
  14. Laat het mengsel even afkoelen en maak er met een mixer een homogene massa van.
  15. Op smaak brengen met en peper.
  16. Zet het mengsel afgedekt met folie in de koelkast (ongeveer 1 uur).
  17. Snijd de in dunne reepjes van ongeveer drie centimeter lengte.
  18. Verdeel de over de crème in cocktailglazen.
  19. Giet daarover het paprikamengsel en strooi er een beetje over.
  20. Giet een paar druppels in elk glas.
  21. Koud serveren met een glas Muskadet wijn.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • schapenkaas, room, room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
72 kcal
3%288 kcal
Vetten
2 g.
2%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Baskische crème van schapenkaas