Bastilla met kip
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Verwarm de oven voor op 190 ˚C.
Breng een liter water aan de kook in een pan of waterkoker.
Kip stoven:
Pel en halveer de ui. - Snijd de ui in halve ringen.
Snijd de door zodat je 8 platte hebt.
Verhit olie in een pan. - Bak de om en om bruin in circa 3 minuten.
Voeg de ui, , , , en toe en bak circa 1 minuut mee.
Blus het geheel af met kokend water tot de kip net niet onder staat. - Stoof met deksel op de pan circa 15 minuten.
Amandelen roosteren:
Verhit een drupje zonnebloemolie in een koekenpan en rooster de amandelen op laag vuur circa 5 minuten tot ze goudgeel zijn.
Laat de amandelen uitlekken op keukenpapier en snijd ze in grove stukken.
De saus:
Schep de gestoofde kipfilets uit het stoofvocht en pluk ze in dunne reepjes.
Schep de uien uit het vocht. - Laat de kip en de uien afkoelen.
Voeg de suiker en de krenten toe aan het vocht en laat circa 5 minuten inkoken tot saus.
Kluts de eieren en roer ze door de saus.
De bastilla:
Smelt de boter in een pan.
Leg een vel filodeeg op een droge ondergrond en bestrijk het vel met boter.
Leg daar nog een vel filodeeg op en bestrijk weer met gesmolten boter.
Schep in het midden 2 volle eetlepels van de kipvulling.
Strooi er een paar amandelen over en schep er 2 volle eetlepels saus op.
Vouw de uiteinden naar elkaar toe en bestrijk met olijfolie.
Leg de bastilla met de gladde kant naar boven.
Herhaal tot de ingrediënten op zijn.
Bestrijk de bovenkant met olijfolie en bak de bastilla’s circa 15 minuten in de oven.
De courgette slierten:
Snijd de uiteindes van de courgette.
Snijd de courgette in dunne plakken en daarna in slierten.
Verhit de koekenpan van de amandelen.
Bak de courgette met pesto in circa 1 minuut beetgaar.
Garneer de Bastilla met kaneel, poedersuiker en amandelen.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- klontje boter en pesto kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in klontje boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pesto kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
- Geen overeenkomsten gevonden.
- klontje boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 649 kcal | 32% | 2596 kcal |
Vetten | 65 g. | 93% | 260 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 22 g. | 8% | 88 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |