BBQ Hamburger (2)
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Dennitaj
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
Bereidingswijze
- Zet alvast je brikettenstarter aan zodat de kolen al heet worden.
- Maak in je barbecue een directe/indirecte afscheiding (linker kant geen kolen, rechterkant wel).
- Maak ondertussen je hamburgers, voeg alle ingrediënten toe en meng het vlees.
- Maak er 4 gelijke hamburgers van (dit kan met een hamburgerpers, of gewoon met je handen).
- Als de kolen heet zijn stort ze in je barbecue aan de directe kant.
- Laat het rooster heet worden waardoor je mooie grillmarks op je hamburger krijgt.
- Pak een doek, dip hem in de olijfolie en wrijf je rooster in.
- Als je rooster heet is geworden leg je de hamburgers erop.
- Doe de deksel dicht zodat het vet wat uit de hamburgers druppelt geen vlammen veroorzaakt.
- Laat de hamburger 60 tot 90 seconden liggen, met een spatel pak je de hamburger op en draai je hem een beetje waardoor je grillmarks ruitjes worden.
- Ook dit laat je 60 tot 90 seconden liggen.
- Draai ze vervolgens om en herhaal bovenstaande.
- Voor de lekkere rook smaak kan je wat hout op je kolen gooien zodat de rook geur in je vlees trekt (zorg er wel voor dat de deksel dicht zit zodat het rook in je ketel blijft).
- Als de andere kant klaar is kan je er nog voor kiezen om je vlees te lakken met een barbecuesaus, keer weer twee keer om, beide kanten weer 60-90 seconden (ook met de saus!).
- Als dit gedaan is, verplaats je hamburgers naar de indirecte gedeelte van je barbecue, dus weg van de kolen.
- Pak een plakje cheddar en doe dat op je hamburger, deksel weer dicht voor een minuutje.
- Nadat de is gesmolten haal je het vlees er af.
- Eet smakelijk!
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in ketchup en paneermeel
- ketchup past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- paneermeel en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- ketchup en kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 422 kcal | 21% | 1688 kcal |
Vetten | 23 g. | 34% | 92 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |