BBQ marinade uit eigen keuken
- Herkomst Suriname
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Sonrisa
- 2 reviews
Keukenspullen
- Magnetron
Bereidingswijze
- De marinade is voor een kip van 5 kilo.
*LET OP: - na het schoonmaken van de kip, bij het laatste wassen, het water niet helemaal laten uitlekken, je hebt dat weinige restwater nodig voor de marinadesaus tijdens het barbecueën.
Dus alle fijngemaakte ingrediënten eerst goed mengen en proeven, daarna de kip met het restwater samen marineren. - Leg het gemarineerde kip in een goed afgesloten bak en laat het buiten de koelkast eerst 3-4 uur intrekken.
- Daarna kan je het in de koelkast zetten om het de volgende dag te kunnen barbecueën, wil je het een ander dag barbecueën, zet het dan in de vriezer/diepvries.
- Eén dag voor de barbecuedag uit de vriezer/diepvries halen en op eigen temperatuur helemaal laten ontdooien, niet kunstmatig ontdooien bijv.
- in water of in de defrost magnetron.
Belangrijk: - gebruik voor lekker kip barbecueën, liefs primitief houtskool.
- Het is belangrijk dat die aroma van de houtskool ook in de kip intrekt, dus daarom met alle aandacht bijblijven tijdens het barbecueën, op heel matig zacht vuur, je hebt de hitte nodig, niet een vlammend vuur, af en toe omdraaien en als je merkt dat de kip dof begint te worden dan de restant saus gebruiken en op de kip smeren, een paar keer herhalen ook bij het omdraaien.
- Dit zorgt ervoor dat de vel van de kip krokanter wordt en de kippenvlees blijft dan mals.
- Het hangt van jou af hoe donkerder je de kip wil hebben of niet, de kleur hangt niet af van de sojasaus, hoor.
- Want op zich als je geen sojasaus gebruikt wordt ie ook bruin of zelfs bruiner als je het zelf wil, maar dan wat langer barbecueën, en belangrijk nog steeds; niet vergeten restant saus af en toe smeren en omdraaien tijdens het barbecueën.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
- bouillonblokjes en rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
BBQ marinade uit eigen keuken heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 151 kcal | 7% | 1510 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 90 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 3% | 100 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |