BBQ Varkensspies met pruimen
- Herkomst Nederland
- Categorie BBQ
- Bereiden
- Kookboek van tobkok
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Satéstokjes in het water leggen.
- Vlees in blokjes snijden van 2 cm.
- Marinade roeren van , , laurierblad en , op smaak brengen met en .
- Vlees toevoegen en ca. 2-3 uur laten marineren in de koelkast.
- koken in water ca. 15-20 minuten tot ze zacht zijn.
- met 2 deciliter kookvocht pureren en zeven boven een pan.
- Laten inkoken tot een lichtgebonden saus.
- Geperste toevoegen, de saus aan de kook brengen en op smaak brengen met , en .
- Van vuur af het erdoor roeren.
- Saus laten afkoelen.
- Vlees aan stokjes rijgen en op de barbeque in ca. 8-10 minuten bruin en gaar roosteren.
- Serveren met de pruimensaus, koolsalade, stokbrood of gepofte aardappel met zure room.
- Wijnsuggestie:
- Een friszoete of halfzoete of een sherry bv Pale sherry 887 Medium dry
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 208 kcal | 10% | 832 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |