Bebek boemboe Tjabé (eend op chilisaus)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Pan
- Rasp
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Maak de en schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de en schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Schil de en wortel en rasp deze fijn.
Kneus serehstengel met de achterzijde van een mes.
Pers de en uit .
Hak de bieslook zeer fijn.
Wrijf de , knoflook en fijn in een vijzel tot een mooie gladde massa.
Snij de eend in stukken en leg deze in het voor een paar minuten .
Spoel de eend af en droog de stukken eend met keukenpapier.
Leg de stukken eend in een braadschaal en strooi de , het en wat over het geheel.
Zet het geheel net onder water en dan op het vuur aan de kook brengen.
Laat het geheel ruim een uur sudderen.
Zet het geheel weg en laat het afkoelen.
Als het geheel afgekoeld is neem je de stukken eend uit het vocht.
Schep het vet van het vocht af en bewaar alleen het vocht.
Fruit de kruidenpasta licht aan in wat olie.
Voeg de het sinaasappelsap en citroensap toe aan de kruidenpasta breng het geheel licht aan de kook.
Voeg nu de eend en de bouillon toe.
Voeg daarna de , , laurierblad, salamblaadjes en de serehestengel toe.
Doe de deksel op de pan en laat het geheel een 10 minuten lekker pruttelen .
Verwijder de serehstengel en het laurierblad djahé.
Maak het geheel op smaak met de en wat peper en .
En bestrooi het geheel met bieslook.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gulai bebek (pittig gestoofde eend)41u45m
-
Recept
Bebek Bali (licht gekruide eend met sojasaus)41u
-
Recept
Ajam boemboe hijau (kipfilets met groene boemboe)445m
-
Recept
Bebek gong pao (pittig gekruide eend)455m
-
Recept
Ajam Panggang Boemboe Besengek440m
-
Recept
Ajam Boemboe Ketjap (pittig gekruide kip)41u20m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 70 kcal | 3% | 280 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |