Bebek direbus dalam pedas (gestoofde eend in een pittige saus)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Vijzel
- Rasp
Bereidingswijze
- Snijd de eend in 12 stukken en dep ze droog.
Maak de sjalotjes schoon en sipper deze fijn.
Maak de school en rasp deze fijn.
Maak de schoon en snij deze fijn.
Maak de kencur en schoon en rasp deze fijn.
Maak de serehstengels schoon en keus deze met de achterzijde van een mes.
Wrijf de ingrediënten van de boemboe fijn in een vijzel tot een mooie homogene kruidenpasta.
Verhit de en bak de boemboe licht aan tot deze begint te geuren.
Voeg de stukken eend toe, draai het vuur hoger en bak het vlees 3 minuten aan.
Schep het geheel regelmatig om, om verbranding te voorkomen.
Voeg de en de andere ingrediënten toe en laat het gerecht onafgedekt sudderen tot de eend mals is en de saus gebonden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Oper Ajam Kering (gestoofde kip in dikke kruidige kokossaus)41u40m
-
Recept
Gulai bebek (pittig gestoofde eend)41u45m
-
Recept
Bebek Bali (licht gekruide eend met sojasaus)41u
-
Recept
Gulai ajam (gestoofde pittige kip)450m
-
Recept
Ajam boemboe menado pedis (zeer pittige gestoofde kip)445m
-
Recept
Bebek gong pao (pittig gekruide eend)455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 182 kcal | 9% | 728 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |