Bebek goreng empat (pittig geroosterde eend)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- 1 reviews
Keukenspullen
- Vijzel
Bereidingswijze
- Snij de eend in 4 gelijke stukken.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en pers deze fijn.
Schil de en snij deze in dunne plakjes.
Meng alle ingrediënten voor de boemboe met elkaar in een vijzel.
Wrijf het mengsel tot een gladde kruidenpasta.
Doe de stukken eend in een kom, smeer deze in met de boemboe’s en laat de eend 24 uur marineren.
Rooster de eend de volgende dag op de barbecue gaar en bruin.
Bestrijk de eend regelmatig tijdens het roosteren met de boemboe.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ajam goreng empat (pittig geroosterde kip)450m
-
Recept
Bebek Bakar Limau (geroosterde eend met citroen)41u10m
-
Recept
Bebek gong pao (pittig gekruide eend)455m
-
Recept
Bebek Bali (licht gekruide eend met sojasaus)41u
-
Recept
Ajam Boemboe Ketjap (pittig gekruide kip)41u20m
-
Recept
Sambal goreng Bali (zeer pittig kipgerecht)455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal en olie
- sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Bebek goreng empat (pittig geroosterde eend) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 117 kcal | 5% | 468 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |