Bebek Pedis (pittige eend)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en snijd deze in dunne plakjes.
Maak de schoon en snijd deze in ringetjes.
Snijd de eend in grote stukken.
Laat in de wok de olie goed heet worden en frituur hierin de stukken eend mooi bruin.
Nadat de eend stukken bruin zijn geworden, uit de olie halen en eventjes neer leggen op een stukje keukenpapier zodat de olie uit de kip trekt.
Fruit de en knoflook tot deze glazig worden.
Voeg de toe.
Voeg ze met de overige boemboes (blaadjes , laos, sambal etc.) toe en fruit ze even mee.
Doe dan de stukken gebakken eend erbij.
Los de assem op in water en voeg dit ook toe samen met de .
Laat het geheel ongeveer een half uurtje op een heel klein vuurtje sudderen, totdat de eend gaar is.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bebek boemboe besengèk pedis (zeer pittig gekruide eend)41u
-
Recept
Bebek Percik (pittig gemarineerde geroosterde eend)41u15m
-
Recept
Toemis Udang Jengkol Pedis (Geroosterde garnalen in pittige saus)450m
-
Recept
Soto Bebek (soep van de eend)41u45m
-
Recept
Udang kuah assam pedis (Garnalen in een zure, zeer pittige bouillon)450m
-
Recept
Toemis remis pedis manis (Gekookte mosselen in een zeer hete, rode saus)440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek en trassi
- rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sambal oelek en trassi kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in trassi
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 17 kcal | 0% | 68 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |