Bebek Smoor (gestoofde eend)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en snijd deze in dunne plakjes.
Maak de schoon en snijd deze in dunne ringetjes.
Snijd de in blokjes.
Verhit de olie en in een pan met dikke bodem en bak daarin de blokjes eend bruin en gaar.
Haal de blokjes er dan met een schuimspaan uit en zet even apart.
In het overgebleven vet de uien, knoflook, lombok en nasigroentes aanfruiten.
Dan het kopje bouillon er bij en de ketjap, , azijn, , bruine suiker, en kruiden er bij doen en goed doorroeren.
Nu de eend er weer bijvoegen en het geheel gaar smoren en sudderen.
Vlak voor het opdienen de taugé er bij, zodat die nog enigszins knapperig blijft
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bebek Rendang (gestoofde eend in kokosmelk)450m
-
Recept
Soto Bebek (soep van de eend)41u45m
-
Recept
Amuse gerookte eend435m
-
Recept
Opor Lidah (gestoofde rundertong in kokossausje)43u30m
-
Recept
Kentang di smoor (droog gestoofd aardappelen)445m
-
Recept
Ajam Surabaya (gestoofde kip in kokosmelk)41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- kippenbouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
- pindakaas, ketchup, kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis, ketchup, basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en kippenbouillon
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in ketchup
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pindakaas en kippenbouillon kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 337 kcal | 16% | 1348 kcal |
Vetten | 19 g. | 28% | 76 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 23 g. | 8% | 92 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |