Schil de aardappels en kook deze gaar.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de eend schoon en grill deze even aan.
Snijd de eend in kleinere stukken.
Wrijf de stukken goed in met en en laat dit 15-20 minuten intrekken.
Verwarm de op een middelgrote vlam en fruit de uien(8) tot ze zacht zijn.
Meng er dan zout(1 stuk), peper(1 stuk), nootmuskaat(1 stuk), suiker(1 stuk), het kaneelstokje en het kruidnagelpoeder(0.5 theelepels) door.
Voeg de stukken eend toe en wentel deze goed door de kruiden.
Zet het vuur hoger en bak de eend 1 minuut.
Temper het vuur en smoor de eend 5 minuten met het deksel op de pan.
Keer de eend regelmatig om om verbranding te voorkomen.
Roer er 3 deciliter kokend water(2 eetlepels)(3 deciliter) en ve-tsin(0.5 theelepels) toe en smoor de eend gaar.
Voeg azijn(8 eetlepels) en druiven(250 gram) toe en laat ze 1 minuut meekoken.
Maak de bloem(1 theelepel) aan met de 2 eetlepels water(2 eetlepels) en bind hiermee de bouillon.
Doe het gerecht op een schaal.
Pureer de aardappels met boter(3 eetlepels)(4 eetlepels), zout(1 stuk), peper(1 stuk), melk(2 eetlepels) en nootmuskaat(1 stuk).
Garneer de schotel met muntblaadjes(30 gram) en vruchten uit blik.
Serveer de eend met de aardappelpuree(1 stuk).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in aardappelpuree
Koemelk
boter, aardappelpuree, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, melk
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
aardappelpuree kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, boter, melk
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en azijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.