Bebotok ajam (gestoomde kippengehakt pakketjes)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Stoompan
- Vijzel
- Wok
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snipper deze fijn.
Maak de schoon en pers deze fijn.
Kneus de met de achterzijde van een mes.
Schil de en snij deze in dunne plakjes.
Wrijf de en de fijn in de vijzel fijn.
Voeg er de , kencur, en aan toe en wijf het geheel tot een kruidenpasta.
Verhit een beetje in de wok en fruit de aan tot deze beging te kleuren.
Roer hier de fijngemalen kruiden, en djeruk purut door.
Kook ondertussen 1 ei hard en splits het andere ei.
Als het kruidenmengsel begint te ruiken dan het toevoegen onder voortdurend roeren.
Meng de met de gesplitste dooier en meng dit door het gehaktmengsel.
Laat het geheel inkoken tot de saus dik is geworden.
Was de bananenbladeren en verdeel deze in stukken.
Verdeel het mengsel over deze bladeren met een plakje ei erboven op.
Sluit de pakketjes goed, met bijvoorbeeld cocktailprikkers.
Stoom ze in 10 a 15 minuten gaar in de stoompan.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ajam Kerrie Putih (kip in witte kerrie)41u
-
Recept
Oper Ajam Kering (gestoofde kip in dikke kruidige kokossaus)41u40m
-
Recept
Gulai ajam (gestoofde pittige kip)450m
-
Recept
Ajam boemboe menado pedis (zeer pittige gestoofde kip)445m
-
Recept
Ajam Kare (stevig gekruide kip)455m
-
Recept
Ajam disemur (gestoofde kip met citroensmaakje)445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 246 kcal | 12% | 984 kcal |
Vetten | 17 g. | 25% | 68 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 80 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |