Bechamelsaus
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Sauzen en marinades
- Bechamelsaus recepten
- Bereiden
- Kookboek van co
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Zeef
Bereidingswijze
- Breng de met de * ingredienten zachtjes aan de kook en zet 25 min.
- weg.
- Zeef de .
- Maak een roux van 200 gram en 200 gram patentbloem door de te smelten (niet bruin) en hierdoor de te roeren tot een heel dun vliesje aan de bodem blijft plakken.
- De roux is nu gaar en moet afkoelen tot die koud is.
- Neem wat van de roux en giet hierop de hete tot sausdikte (goed roeren).
- Laat 1-2 min.
- inkoken, breng op smaak met noot, , , snuf kerrie, maggi en mosterd.
- Overgebleven roux kan (eventueel in porties) worden ingevroren.
- Dit basisrecept te gebruiken voor het aanmaken van groenten of te gebruiken in de lasagna.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Light bechamelsaus440m
-
Recept
Bechamelsaus410m
-
Recept
Bechamelsaus415m
-
Recept
Bechamelsaus420m
Variaties op Bechamelsaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bechamelsaus | 7 | Sauzen en marinades |
Lasagne met bechamelsaus | 1 | Pastagerechten |
Witlof met bechamelsaus uit de oven | 1 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 251 kcal | 12% | 1004 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 40 g. | 15% | 160 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |