Bechamelsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Bechamelsaus recepten
- Bereiden
- Kookboek van mbsmeets
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Zeef
Bereidingswijze
- Snijd de in een paar grote stukken.
- Breng de samen met de , stukken , en aan de kook.
- Laat dit 5 minuten zachtjes koken.
- Zeef de .
- Smelt de , roer de er doorheen en laat dit zachtjes 2 minuten staan.
- Schenk al roerende scheutje voor scheutje de erbij zodat er geen klonten zijn.
- Voeg vervolgens de in stukjes gesneden toe en laat dit op een laag vuurtje staan totdat de helemaal gesmolten is (ondertussen blijven roeren).
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bechamelsaus410m
-
Recept
Light bechamelsaus440m
-
Recept
Bechamelsaus410m
-
Recept
Bechamelsaus415m
-
Recept
Bechamelsaus420m
Variaties op Bechamelsaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bechamelsaus | 7 | Sauzen en marinades |
Witlof en ham in bechamelsaus | 1 | Groentegerechten |
Lasagne met bechamelsaus | 1 | Pastagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, slagroom, boter, kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk, slagroom, boter, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 462 kcal | 23% | 1848 kcal |
Vetten | 25 g. | 37% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 26 g. | 10% | 104 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |