Bechamelsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Bechamelsaus recepten
- Bereiden
- Kookboek van hfbrons
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Garde
- Pan
Bereidingswijze
- Maak in een kleine pan een roux van en meel en verwarm in een andere pan de .
- Als de roux klaar is, voeg dan een grote hoeveelheid hete toe (0,5 liter) en roer stevig met een grote garde, ook de hoeken meenemen.
- Voeg daarna steeds wat bij opdat de saus zijn gewenste dikte krijgt.
- Voeg 200 gram geraspte pittige toe.
- Als de saus te dik wordt, toevoegen.
- Als de pan van het vuur genomen is en de saus niet meer kookt (!), twee er door roeren.
- Op smaak maken met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Basissaus/Bechamelsaus415m
-
Recept
Bechamelsaus410m
-
Recept
Bechamelsaus420m
-
Recept
Bechamelsaus410m
-
Recept
Bechamelsaus420m
Variaties op Bechamelsaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Bechamelsaus | 7 | Sauzen en marinades |
Witlof met bechamelsaus uit de oven | 1 | Groentegerechten |
Light bechamelsaus | 1 | Sauzen en marinades |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboter en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter, melk, kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 283 kcal | 14% | 1132 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 14% | 8 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 10% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 68 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 8 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |