Beef tataki
- Herkomst Nederland
- Categorie Voorgerechten
- Bereiden
- Kookboek van Gertina
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Pan
Bereidingswijze
- Leg de buiten de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
Snij ondertussen het sjalotje, de rode , de en de ultra fijn. - Meng apart 1 eetlepel Teriyaki saus en 2 eetlepels Ponzu Saus.
- Meng vervolgens deze ingrediënten in een kom en laat rusten zodat de saus goed kan intrekken.
Bak de om en om in een hete pan met een beetje boter. - Voor echte Beef Tataki bak je iedere kant 1 minuut.
- Persoonlijk vind ik het lekkerste om de net even een tikje langer te bakken.
- Ik bak elke kant twee keer en dan ongeveer een minuut per kant (dus ongeveer 4 minuten baktijd).
- Na het bakken pak je de in aluminiumfolie in, hierdoor wordt de malser tevens voeg je twee eetlepels Teriyaki saus toe.
Kneus de 's grof, verhit ondertussen een droge (dus zonder olie of boter) pan. - Rooster de gekneusde 's in de pan goudbruin.
- Blijf er wel bij aangezien de 's kunnen aanbranden en dat is niet de bedoeling.
Bestrooi een plat bord met sesamzaadjes, deze heb je straks nodig want je gaat hier de in deppen.
Maak het bord op, we kunnen bijna smullen van dit heerlijke gerecht.
Leg een handjevol melange op het bord, drapeer daar over heen de zeewiersalade (wakame). - Haal de uit de aluminimumfolie zorg dat je de saus die hier in zit apart overgiet naar een kommetje.
- Een deel hiervan (ongeveer de helft) schiet je over de melange en zeewiersalade.
- Leg 1 kant van de op het bordje met de sesamzaadjes, snij de vervolgens in dunne plakjes (een altijd tegen de draad in snijden).
- Leg de plakjes vervolgens op het bord bovenop de Melange en de .
- Strooi de 's er over heen en schep het - - koriandermengsel erop.
- Maak af met de saus die je nog over hebt.
Eet smakelijk!
Dit is mijn eigen recept.
Variaties op Beef tataki
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Beef tataki | 1 | Raw food |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- pinda is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
- sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 15 kcal | 0% | 60 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |