Beenhammetje met whiskey en honing
- Herkomst Verenigde_staten
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van ma-griet
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Soeppan
- Pan
- Oven
- Vuurvaste schaal
Bereidingswijze
- Verwarm de groente-of in een soeppan en laat de beenhammetjes er 45 minuten in bubbelen.
- Haal de hammetjes uit de pan en laat ze afkoelen.
- Meng , olie, en honing in een grote kom en laat de hammetjes er 1-2 uur in marineren.
- Draai ze af en toe eens om.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. - Schil de , schik de beenhammetjes in een vuurvaste schaal, begiet ze met de marinade en leg de rondom de hammen.
- Zet de schaal in de oven, draai de ovenstand naar 160 graden celsius en laat de ham in ca. 30 minuten mooi egaal karameliseren.
- Draai ze af en toe om.
- Leg de hammen op voorverwarmde borden, begiet ze met wat braadvocht en serveer ze met polenta (grof, gaargekookt of-gestoomd maismeel) en in boter gestoofde peultjes.
- Leg op elk hammetje een takje voor de aangename geur.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1672 kcal | 83% | 6688 kcal |
Vetten | 183 g. | 261% | 732 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |