Beetgare paprika

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Het wezenlijke van dit gerecht is dat de ’s en champignons grof gesneden worden, dat ze slechts beetgaar worden gekookt en dat ze rijkelijk in de saus zwemmen, die behoorlijk pittig is en slechts heel licht gebonden wordt.
    Ontdoe de ’s van zaadlijsten en zaden en snijd ze in wat grovere repen.
  2. Maak de paddenstoelen schoon en halveer ze.
  3. Verhit de in een diepe pan en bak hierin de groenten gedurende 3 minuten.
  4. Schil de gember, snipper hem fijn en voeg toe.
  5. Plet de tenen , verwijder de schilletjes en snipper ze fijn.
  6. Voeg ze bij de ’s.
  7. Doe de tamarinde en het erbij en roer alles goed door.
  8. Zet het vuur laag.
  9. Voeg de overige ingrediënten toe naar smaak:
  10. de oestersaus, de hot-chilisaus, de laos, djintan, en fenegriek.
  11. Breng opnieuw aan de kook en laat 2 minuutjes doorkoken op een laag pitje.
  12. Bind de saus lichtjes met een beetje aangemaakt aardappelmeel.

    Variatie:
    Lekker met gegrilde reepjes vlees.
    Gril het vlees van je keuze aan beide zijden.
  13. Gebruik vlees dat snel gaart en lekker mals is zoals:
  14. biefstuk, kipfilet, kalkoenfilet, varkenshaas, e.
  15. d.
    Zorg dat het stuk vlees niet te dik is, zodat het vanbinnen ook snel gaart of minimaal rosé is.
  16. Ongeveer 1 à 1,5 cm is een mooie maat.
  17. Snijdt het na het grillen in reepjes van ca. 1 bij 3 cm.
    Schep de paprikasaus in voorverwarmde, diepe borden.
  18. Schik er de reepjes vlees overheen.
    Geef er eventueel gekookte mie bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
471 kcal
23%942 kcal
Vetten
50 g.
72%100 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%6 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Beetgare paprika's in een pittige Oosterse saus