Beierse crème met frambozensaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Pan
  • Zeef
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Week de in ruim koud water volgens aanwijzing verpakking.
    Breng de met het vanillemerg aan de kook en neem de pan van het vuur.
    Doe de en in een kom en klop ze schuimig met de mixer.
    Voeg de hete langzaam toe en giet alles terug in de pan.
  2. Verhit alles al roerend op ca. 85 graden (als de pollepel met crème is bedekt en bij het blazen tegen de pollepel een roos ontstaat, heeft de massa de juiste temperatuur.
    Neem de pan van het vuur en giet de massa door een zeef.
    Knijp de blaadjes goed uit en los ze op in de massa.
    Laat de massa in een bak met ijskoud water onder af en toe roeren goed afkoelen.
    Klop de stijf als de massa dik wordt en schep hem er voorzichtig door.
    Vul de met koud water afgespoelde vormpjes met het slagroommengsel en laat deze ruim 2 uur afkoelen in de koelkast
    Kook de (houd een paar achter voor garnering) kort met de en druk ze door een fijne zeef, giet de frambozenlikeur erbij.
    Bewaar de saus tot het serveren in de koelkast.
    Doop de vormpjes kort in heet water, en stort de crème op de bordjes.
    Giet de frambozensaus erover en garneer met de resterende .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker en frambozen past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
286 kcal
14%1144 kcal
Vetten
16 g.
22%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
4%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
16%60 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Beierse crème met frambozensaus