Belgisch stoofvlees met kriekbier

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Snijd de runderlappen in blokjes van 2½ cm.
  2. Verwarm de in de vleespan en fruit de glazig.
  3. Snijd de in stukjes van ½ cm en voeg ze samen met de bij de uien en dit om en om.
  4. Voeg nu het vlees toe, temper de warmtebron en laat dit met de deksel op de pan ongeveer 10 min.
  5. stoven.
  6. Draai nu de warmtebron op hoog en giet het bier langzaam in de pan.
  7. Laat nu de inhoud op een laaggedraaide warmtebron bijna gaar worden.
  8. Snijd intussen de overdwars in stukjes van ongeveer 2½ cm en doe ze samen met de vruchtenpartjes en het sap in de pan.
  9. Schep na 5 min.
  10. de vaste inhoud van de pan over in een serveerschaal.
  11. Met een kleine hoeveelheid water de mengen en hiermee de saus binden.
  12. Maak de saus nu pikant op smaak met de , en .
  13. Schenk daarna de saus over het vlees.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Belgisch stoofvlees met kriekbier heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

1 uur? Zou je er beter geen 2 van maken en lekker rustig laten sudderen? Veeeel beter!
Alex 31 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
103 kcal
5%412 kcal
Vetten
15 g.
22%60 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Belgisch stoofvlees met kriekbier