Berlinerbollen
Keukenspullen
- Bakplaat
Bereidingswijze
- Alle grondstoffen mengen (op de en na).
- Deeg vormen en 10 minuten kneden.
- Deeg in 4 gelijke stukken verdelen.
- Hier 4 rollen van maken.
- Elke rol in 10 stukken verdelen (40 stukken).
- De stukjes deeg tot bolletjes maken.
- Deze even plat drukken tot 7 cm rond.
- De bakplaat met een theedoek beleggen.
- over de theedoek strooien.
- Platte bollen op de theedoek leggen.
- Op de theedoek 45 minuten laten rijzen.
- Bakken in olie van 180°C.
- Met de bovenzijde eerst in de olie laten glijden.
- Na 4 minuten omdraaien, door er met de schuimspaan even op te drukken.
- Dan nog 3 minuten op de andere zijde.
- In een vergiet laten uitlekken.
- Door de rollen.
- Vullen met een Bestrooien met poedersuiker.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (5)
Berlinerbollen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 5 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 4125 kcal | 206% | 4125 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 18 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 810 g. | 311% | 810 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 50 g. | 55% | 50 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |