Berlinerbollen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat

Bereidingswijze

  1. Alle grondstoffen mengen (op de en na).
  2. Deeg vormen en 10 minuten kneden.
  3. Deeg in 4 gelijke stukken verdelen.
  4. Hier 4 rollen van maken.
  5. Elke rol in 10 stukken verdelen (40 stukken).
  6. De stukjes deeg tot bolletjes maken.
  7. Deze even plat drukken tot 7 cm rond.
  8. De bakplaat met een theedoek beleggen.
  9. over de theedoek strooien.
  10. Platte bollen op de theedoek leggen.
  11. Op de theedoek 45 minuten laten rijzen.
  12. Bakken in olie van 180°C.
  13. Met de bovenzijde eerst in de olie laten glijden.
  14. Na 4 minuten omdraaien, door er met de schuimspaan even op te drukken.
  15. Dan nog 3 minuten op de andere zijde.
  16. In een vergiet laten uitlekken.
  17. Door de rollen.
  18. Vullen met een Bestrooien met poedersuiker.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (5)

Berlinerbollen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 5 recensies
RESET

Hoeveel maak je er met dit recept ??? (Antwoord: 40 stuks)
Rania 20 november 2016
Mmm... Heerlijk :)
Petra 7 januari 2014
Hoeveel berlinerbollen maak je hiermee?
Pieter 15 november 2013
Super recept echt geweldig, net of je in de bakkerij zelf bent mmm.
28 december 2012
Mag je ook normale suiker gebruiken in plaats van basterdsuiker?
12 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
4125 kcal
206%4125 kcal
Vetten
18 g.
26%18 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
810 g.
311%810 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
50 g.
55%50 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Berlinerbollen