Bessentaart met chocolade
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Spuitzak
- Bakplaat
- Oven
- Zeef
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Bekleed een springvorm (26 cm doorsnede)met bakpapier.
Splits de . - Klop de eiwitten, 2 eetlepels koud water en een snufje stijf.
- Voeg hierbij geleidelijk 100 gram en 1 zakje toe.
- Klop de eidooiers er een voor een doorheen.
- Zeef de , het en de erboven en spatel door het beslag.
- Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
Strijk het beslag in de springvorm. - Bak 20 minuten in de oven en laat afkoelen.
Week de in koud water. - Snijd de biscuitbodem een keer horizontaal doormidden.
- Sluit de rand om de onderse bodem.
- Maak de rode schoon.
- Leg 5 takjes opzij voor garnering.
- Ris de rest van de van de takjes.
Knijp de uit en los hem op laag vuur op. - Roer lepel voor lepel eerst de likeur en dan de erdoorheen.
- Zet 15 minuten in de koelkast tot het wijnmengsel begint te geleren.
- Klop 500 milliliter stijf en voeg hierbij geleidelijk 10 gram toe.
- Spatel de door het wijnmengsel.
Doe ca. 1/4 van de crème in een kom. - Spatel de rode er doorheen.
Strijk het mengsel over de onderst biscuitbodem. - Leg de tweede biscuitbodem erboven op.
- Strijk de overige crème over de taart en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
Hak de chocolade grof en smelt hem au bain marie. - Strijk de gesmolten chocolade dun uit op een glad vlak (bijvoorbeeld achterkant bakplaat).
Laat de chocolade drogen. - Schaaf wanneer de chocolade hard begint te worden, met een spatel krullen van de chocolade.
Klop 250 milliliter stijf en voeg geleidelijk een zakje toe. - Bestrijk de rand van de taart met de helft van de .
- Vul de spuitzak met de overige .
- Versier de taart met toefjes , chocoladekrullen en de takjes .
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, maizena, gelatine, wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 138 kcal | 6% | 2208 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 128 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 13 g. | 14% | 208 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |