Bessentaartjes met bloedsinaasappelcrème

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Pan
  • Oven
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Meng de , het , het en de .
  2. Wrijf stukje voor stukje de erdoor en kneed tot het mengsel kruimelig is.
  3. Roer de erdoor.
  4. Voeg zoveel water toe dat u met uw handen een glad deeg kunt maken.
  5. Maak een bal, wikkel hem in plastic folie en laat hen 30 minuten rusten.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Rol het deeg dun uit en steek er met de bovenkant van een gekarteld taartvormpje 20 rondjes uit.
    leg ze in ingevette taartvormpjes en prik ze in met een vork.
  6. Strooi er een blindvulling op (of gedroogde peulvruchten)) en bak de deegvormpjes ca. 10 minuten in de oven, verwijder de blindvulling en bak de vormpjes nog 10 minuten.
    Zet de oventemperatuur lage en laat de vormpjes enigszins afkoelen.
    Meng het bloedsinaasappelsap, de en in een pan op laag vuur tot het mengsel glad is.
  7. neem van het vuur.
  8. Klop de los en roer ze erdoor.
  9. Zet de pan weer op het vuur en kook het mengsel ca. 10 minuten in, tot het romig is.
  10. laat het afkoelen.
    Doe het mengsel in een spuitzak en spuit het op de taartbodems.
    Was de essen en verdeel ze over de taartjes.
  11. Strooi er de over.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
277 kcal
13%5540 kcal
Vetten
9 g.
13%180 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%140 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bessentaartjes met bloedsinaasappelcrème